Mellnagyobbítás saját zsírral – hátrányok, tapasztalatok

A saját zsírral történő mellnagyobbítás egy viszonylag egyszerű, ugyanakkor tartós hatást nem igazán garantáló beavatkozás. Klinikánkon is elvégezzük kérésére ezt a fajta mellplasztikát, ugyanakkor a tartós hatást érdekében azt javasoljuk, hogy érdemes lenne alaposan átbeszélni az implantátummal történő mellnagyobbítás lehetőségét is. A következő posztban megnézzük, hogy ez a fajta mellnagyobbítás mivel jár, hogyan zajlik, és milyen eredményre lehet számítani utána.

mellnagyobbítás implantátummal

Zsír a testben – ezt nem keni kenyérre!

Az emberi testben természetes úton rakódik le, keletkezik zsírszövet. Ennek több hasznos szerepe is, van, bár, ha túl sok van belőle, akkor nem csak a test esztétikáját, de az alap életfunkciókat, folyamatokat is rontja. A test egyes részein lerakódott zsír felhasználható a plasztikai sebészetben, akár mellnagyobbításra is. A zsírleszívás technológiájának fejlődésével ma már hamar látványos eredményeket lehet elérni, illetve a leszívott zsír hamar felhasználható a test más tájékainak formázására. Ez mind nőknél, mind pedig férfiaknál alkalmazható. A technika lényege, hogy a zsírszövetet úgy nyerik ki, hogy az ne sérüljön, ne pusztuljon, hanem életképes maradjon. A leszívás után a szövetek egy sor eljáráson keresztül megtisztításra, feljavításra kerülnek, röviden beültetésre alkalmassá válnak.

A zsírszövetek legnagyobb ellensége: az idő

Egy aktív életmódot folytatóknál alig található olyan mennyiségű zsírszövet, amely eltávolítás után felhasználható lenne mellplasztikához. Aki tehát sportol, vagy csak odafigyel az alakjára, nem biztos, hogy alkalmas a saját zsírral történő mellplasztikára. Azok, akiknek van elegendő mennyiségű zsírszövet a testén, megpróbálhatják ezt a fajta eljárást is. Ugyanakkor, az talán nem nagy meglepetés, hogy a zsír felszívódik a testben, gyakran egész hamar, így ez a fajta mellnövelés inkább csak átmeneti megoldás, mint tartós. A jelenleg ismertek eredmények alapján normál testalkat esetén ezzel a technikával kb. 5 évig lehet tartós eredmény elérni (az implantátumokra alapvetően 8-10 év a vállalt minimum). Előnye, hogy a fogyásnak ezek az általában szabadon, azaz bemetszésen keresztül kialakított zsebbe beültetett zsírsejtek jobban ellenállnak a fogyásnak. Ugyanakkor a hízásra ugyanúgy képesek, mint a test más területein található sejtek.

Milyenek a tapasztalatok?

Azzal kapcsolatban, hogy a mellnagyobbítás saját zsírral milyen hatásfokú, megoszlanak a vélemények. Általánosságban elmondható, hogy ez egy olyan beavatkozás, amit viszonylag ritkán végeznek el. Ennek az oka, hogy a konzultáció és a tervezés során válik világossá, hogy az adott páciensnél nincs elég zsírszövet, vagy hogy éppen, amit kér, az csak implantátumokkal valósítható meg. Mivel ez még egy viszonylag fiatal plasztikai sebészeti technika, ezért nincsenek még tömeges vélemények, eredmények.

A saját zsírral való mellnagyobbítás hátrányai

Azon túl, hogy nem tartós, és csak egész ritkán kivitelezhető ez a fajta mellnagyobbítás, több egyéb hátránya is van. Ilyen például az, hogy egy ilyen beavatkozás után végzett mellultrahang, mellkasi röntgen és mammográfia speciálisabb szakértelmet is kívánhat, ugyanis ezek a zsírsejtek más denzitásúak mint a mellben természetes megtalálható szövetek. Emiatt pedig megeshet, hogy korai daganatként azonosítják, ami, valljuk be őszintén, bárkit megrémítene.

Milyen alternatívák vannak?

Mivel sokan csak azért szeretnék a mellnagyobbítást saját zsírral végeztetni mert tartanak a idegen anyagoktól, talán az egyik legjobb alternatíva a hialuronsavas technika lenne. Ez azonban jóval rövidebb ideig biztosítja a kívánt hatást. Elsősorban azt javasoljuk, hogy ha mellnagyobbításban gondolkodik, akkor jelentkezzen be konzultációra, hiszen csak szakértő tudja biztosan megmondani, hogy Önnek pontosan milyen lehetőségei vannak, mi az ajánlott!